top of page

Een negatief zelfbeeld betekent dat je een lage hoeveelheid (zelf)vertrouwen hebt en dus niet gelooft in je eigen kunnen. Dat veroorzaakt een laag gevoel van eigenwaarde, waarbij je het gevoel hebt dat je het goede niet waard bent. 

Enkele voorbeelden van een negatief zelfbeeld:

  • Je denkt vaak ‘ik kan dit toch niet', of ‘Ik ben niet goed genoeg'.

  • Je bent regelmatig erg kritisch op jezelf.

  • Het is voor jou lastig om trots te zijn op jezelf. 

  • Je maakt anderen belangrijker dan jouzelf en gaat hierdoor bepaalde situaties uit de weg.

  • De angst om te falen zorgt ervoor dat je wegloopt van mooie kansen (zo ga je bijvoorbeeld toch maar niet die opleiding doen of solliciteren op een baan die je eigenlijk wel zou willen). 

 

​Herken jij jezelf in de volgende punten? Dan heb jij waarschijnlijk last van een negatief zelfbeeld, met als gevolg weinig zelfvertrouwen. 

 

Door al deze negatieve gedachten geloof je hoogstwaarschijnlijk ook dat deze waar zijn. Zo transformeren de gedachten zich uiteindelijk tot overtuigingen. Je bent er dan écht van overtuigd dat jij zo bent…

 

Door middel van gesprekken en oefeningen gaan wij met deze overtuigingen aan de slag. Samen onderzoeken we hoe dit heeft kunnen ontstaan en wat je ermee kunt doen. 

Soms is een laagzelfbeeld en zelfvertrouwen een symptoom van een dieper probleem, zoals een depressie. Daarover elders meer uitleg. 

Wil je jouw negatief zelfbeeld ombuigen naar een positief zelfbeeld? Samen gaan we hiermee aan de slag, zodat je zelfverzekerder wordt.

Boek eenvoudig een intakegesprek via de onderstaande button. 

bottom of page